Nyt jo odotttelen laidunkautta!

 

Päivämäärä: 20.8.2012 Kello: 15:27

 

LEHDISTÖTIEDOTE   8.5.2009

 

TOKKI OY PANOSTAA KARJAN HYVINVOINNIN LISÄÄMISEEN

Tohmajärveläinen Tokki Oy on ottanut tavoitteekseen edistää suomalaisten karjatilojen tuottavuutta ja karjan hyvinvointia laadukkaampien karjakalusteiden avulla

Lypsy- ja emolehmien hyvinvoinnilla on suuri vaikutus karjatilan tulokseen. Hyvinvoiva nauta tuottaa enemmän ja hoitotyökin on helpompaa, kertoo Tokki Oy:n toimitusjohtaja, agronomi Sampo Rauma. – Karjan hyvinvointiin vaikuttavat paljon karjakalusteiden laatu ja toimivuus. Hyvissä kalusteissa eläimen hyvinvointi on huomioitu jo kalusteen rakenteissa.

Ranskalainen maailmanmenestys

Tokki on aloittanut maailmalla menestyneiden ranskalaisten Jourdain-karjakalusteiden maahantuonnin ja myynnin suoraan karjatiloille. Jourdain valmistaa mm. ruokinta-aitoja, parrenerottajia, karsina-aitoja ja –portteja sekä laitumelle portteja ja ruokintahäkkejä. Yritys on toiminut jo vuodesta 1935 asti. Jourdain-kalusteet ovat yksi Euroopan myydyimmistä kalustemerkeistä ja menestyneitä myös maailmanlaajuisesti.

Jourdain-kalusteet ovat laadukkaita ja kestäviä ja ne on suunniteltu eläinten hyvinvointia ajatellen. Myös karjanhoitajan työn turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota. Ranska on Euroopan johtava karjatalousmaa ja Jourdain on karjakalusteiden markkinajohtaja kotimaassaan sekä vahva tekijä mm. Argentiinan suurten lypsykarjatilojen kalustajana. Tämä laaja osaaminen on nyt myös suomalaisen viljelijän saatavilla. Nyt voi luottavaisin mielin hankkia toimiviksi todettuja, kestäviä ratkaisuja. Valitsemalla Jourdain kalusteet, suomalainen maidon- tai lihantuottaja on nyt kalusteiden osalta tasavertaisessa asemassa muiden EU- viljelijöiden kanssa.

Parrenerottajat jotka eivät takuulla ruostu

Tokki esittelee myös todella innovatiivisen GreenStall –parrenerottajan. Tuote on valmistettu lasikuituvahvisteisesta muovista. Tuotteen takaa löytyy hollantilais-tanskalainen yritys Cow-Shopping, jonka konseptin ”lehmän hyvinvointi” Tokki esittelee nyt Suomessa.

GreenStall –parressa lehmä makaa kuin laitumella, värikin on vihreä. Pehmeä lateksimatto, pylväsmallinen parrenerottimen tuki, anatomisesti oikein sijoitettu erotin ja keinuva etueste antavat lehmälle tilaa ja vapautta asettua makuulle ja nousta luonnollisesti. Lehmät käyttävät aiempaa enemmän aikaa makuulla oloon, koska makuulle asettuminen ja nouseminen on vaivatonta ja joustava parsimatto estää jäsenten puutumisen. Navetan ilmapiiri on rauhallinen. Navetan yleisilme on perinteistä avarampi, koska parsirakenteet ovat erittäin pelkistettyjä. Kun lehmiä seuraa GreenStall navetassa, huomaa kuinka lehmät osaavat käyttäytyä ja pitää itsestään huolta ilman kalusteiden pakko-ohjausta.